Houdbaarheid
Voor een Experiment om de
houdbaarheid van Kefirdrank te observeren werd een 1 liter glazen fles, 3/4
gevuld met vers bereide Kefirdrank gemaakt met authentieke Keffirkorrels.
Dit werd voor 12 maanden in de koelkast gezet. Monsters werden genomen na 12 maanden en de
Kefirdrank was nog steeds vrij goed,
wel heel erg zuur van smaak, maar toch goed. Het had een alcoholgehalte van ongeveer 2% met pH 3 [qua
zuurte vergelijkbaar met milde azijn].
Een meer recent Experiment betrok het vullen van een
1 liter glazen fles en de
Kefirdrank werd opgeslagen voor 10 maanden bij kamertemperatuur. In dit geval was de fles 3/4 gevuld met
Kefirdrank met de toevoeging van 2 eetlepels extra vergine olijfolie. De olie
vormde een natuurlijke luchtsluis waardoor zuurstof verhinderend werd in de Kefirdrank
te komen tijdens de opslag op kamertemperatuur. De Kefirdrank werd bemonsterd bij 10 maanden en
was goed, heel kaas-achtig van smaak, maar tolerant. Dit verklaart het vermogen
van deze zeer goede natuurlijke conserveermiddel van de authentieke Kefirkorrels.
Zoals u leest is Kefirdrank heel lang te bewaren. Om optimaal te genieten van de
room frisse smaak, adviseren wij de Kefirdrank zo vers mogelijk te drinken.
Wilt u een wat rijpere smaak, dan kan de Kefirdrank naar gelang, maanden bewaard
worden mits afgesloten en koel bewaard.