Houdbaarheid


Voor een Experiment om de houdbaarheid van Kefirdrank te observeren werd een 1 liter glazen fles, 3/4 gevuld met vers bereide Kefirdrank gemaakt met authentieke Keffirkorrels.
Dit werd voor 12 maanden in de koelkast gezet. Monsters werden genomen na 12 maanden en de Kefirdrank was nog steeds vrij goed, wel heel erg zuur van smaak, maar toch goed. Het had een alcoholgehalte van ongeveer 2% met pH 3 [qua zuurte vergelijkbaar met milde azijn].

Een meer recent Experiment betrok het vullen van een 1 liter glazen fles en de Kefirdrank werd opgeslagen voor 10 maanden bij kamertemperatuur. In dit geval was de fles 3/4 gevuld met Kefirdrank met de toevoeging van 2 eetlepels extra vergine olijfolie. De olie vormde een natuurlijke luchtsluis waardoor zuurstof verhinderend werd in de Kefirdrank te komen tijdens de opslag op kamertemperatuur. De Kefirdrank werd bemonsterd bij 10 maanden en was goed, heel kaas-achtig van smaak, maar tolerant. Dit verklaart het vermogen van deze zeer goede natuurlijke conserveermiddel van de authentieke Kefirkorrels.

Zoals u leest is Kefirdrank heel lang te bewaren. Om optimaal te genieten van de room frisse smaak, adviseren wij de Kefirdrank zo vers mogelijk te drinken.
Wilt u een wat rijpere smaak, dan kan de Kefirdrank naar gelang, maanden bewaard worden mits afgesloten en koel bewaard.