Lactose intolerant?


Veel mensen hebben last van een lactose intolerantie probleem. Dan is het natuurlijk lastiger om zuivelproducten te gebruiken. Wetenschappelijk is bewezen dat Kefir op melkbasis een hele goede alternatieve oplossing van zuivel producten is. Kefir betekent letterlijk ‘’goed voelen’’ en dat is natuurlijk geen toeval.

 

Lactose intolerantie

Mensen met een lactose intolerantie kunnen niet goed tegen zuivelproducten omdat de lactose niet goed verteerd wordt en is de primaire suiker in melk. Het probleem is dat de kleine darm niet voldoende van het enzym lactase fabriceert waardoor lactose niet goed verteerd wordt en er problemen ontstaan. Symptomen zijn vaak misselijkheid, opgeblazen gevoel, krampen, winderigheid tot zelfs diarree.


 

Wat is probiotica?
 

Probiotica zorgt ervoor dat je darmflora de juiste en goede bacteriën krijgt zodat de spijsvertering goed verloopt. Denk aan het absorberen van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Daarbij begint een schimmelinfectie vaak in de darmen en daarom is het van groot belang dat juist daar voldoende ‘’goede’’ bacteriën aanwezig zijn. Nu zijn er meerdere opties om ervoor te zorgen dat je voldoende probiotica binnenkrijgt, maar Kefir is één van de beste alternatieven bij een lactose intolerantie.

 

Acidophilus en kefir

Acidophilus is noodzakelijk voor een gezonde darmflora en tegen een schimmelinfectie. Daarbij is acidophilus niet lactose en zul je dit ook moeten nemen bij een intolerantie. Het is een soort bacterie en kan zelfs helpen om lactose-intolerantie te verbeteren. Bij een lactose intolerantie kun je alleen zuivelproducten nemen die gemaakt zijn met ‘’Lactobacillus acidophilus’’.

Helaas zijn er niet veel zuivelproducten gemaakt op deze manier. Yoghurt, bevroren yoghurt, yoghurt op basis van kaas en gefermenteerde producten zoals Kefir behoren tot de weinige en heb je absoluut nodig om een candida overgroei tegen te gaan op natuurlijke wijze.


Hoe kan kefir helpen

Kefir is één van de beste opties voor mensen met een lactose intolerantie. Uit een wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Kefir zelfs de lactose intolerantie tegen kan gaan en de spijsvertering kan bevorderen. Dit komt omdat Kefir de vertering van lactose bevorderd zodat er minder snel problemen ontstaan. Dit effect wordt versterkt door de levende culturen aanwezig in Kefir waardoor er erg weinig lactose meer aanwezig is.

Probeer Kefir voorzichtig uit. Drink een beetje Kefir in de ochtend voor of als ontbijt en bouw dit pas op wanneer u geen last ondervindt.