Verschillende Probiotica's


De meeste probotica zuiveldranken hebben maar 1 tot 3  stammen in hun product. Kefir kent er tig meer ! Ook door de toevoegingen van smaak en zoetstoffen in fabriek gemaakte producten gaat de kwaliteit niet alleen achteruit maar krijgt u ook stoffen binnen waar u niet om vraagt en die niet heilzaam zijn.
De flesjes worden in de fabriek met behulp van hitte dicht geseald waardoor de kwaliteit verder achteruit gaat.  Dit geld ook voor probiotica pruducten in capsule of poedervorm. In vriesgedroogde Kefir (poedervorm) is ook de kwaliteit achteruit gegaan door het invriezen en de verhitting met het verpakken in de fabriek.
 

Wat ook een duidelijk verschil is tussen Kefir bereidt met korrels en andere probiotica producten, dat de fabrieken de zuivel niet laten gisten omdat anders de deksels bol gaan staan of eraf ploffen, dit terwijl deze goede gisten zo'n belangrijke samenstelling voor uw gezondheid zijn!
Hieronder ziet u de stammen die aanwezig zijn in de meest bekende probiotica producten.

 

Probiotica Stam Bewezen wetenschappelijk effect op: Onder andere te vinden in:
Bifido Bacterium

Verbetering van de darmflora. Minder kans op darminfecties.

Activia, Beneo Supplement, Super Smart, Natren Supplementen
Lactobacillus Acidophilus

Vermindert gistinfecties als candida albicans. Boost voor immuunsysteem. Cholesterolverlagend. Spijsverteringsbevorderend.

Solgar Supplementen
Lactobacillus Bulgaricus

Kan darmkanker helpen voorkomen

Actimel, Solgar Supplementen
Lactobacillus Casei

Bevordering van de vertering. Afname van constipatie. Afname van lactose intolerantie.

Yakult, Actimel
Lactobacillus Rhamnosus

Balanceert de darmflora en is effectief bij auto-immune darmziekten als Crohn en Colitis Ulcerosa. Vermindert Eczeem.

Solgar Supplementen, Vifit


Yakult bevat 1 stam met ongeveer 100 miljoen bacteriën.
Toegevoegd wordt: melk, glucose-fructosestroop, suiker, maltodextrine, aroma en dextrine.

Actimel bevat 2 stammen met ongeveer 10 miljard bacteriën.
Toegevoegd wordt: melk, suiker,sacharose, dextrose, vitamine B6 en D.

 

Kefirdrank bereid met authentieke korrels, bevat meer dan een dozijn stammen met ongeveer 50 biljoen verschillende bacteriën.
Toegevoegd wordt: biologische melk.

 

Hieronder ziet u een tabel van de stammen uit de Kefir korrels en de drank.


Bron: Edward R. Farnworth van Food Research en Development Centre, Quebec, Canada.


Naast bacteriën bevat Kefirdrank bereid met authentieke korrels ook tal van goede gisten.

Hieronder ziet u de gisten uit de Kefir korrels en de drank.Bron: Edward R. Farnworth van Food Research en Development Centre, Quebec, Canada.


In Kefir zit dus 1.500 keer meer bacterie inhoud dan Actimel en maar liefst 150.000 keer meer bacterie inhoud dan Yakult.
Het voordeel van Kefir is: meer stammen, vele malen meer bacteriën,  MET de belangrijke gisten en zonder toevoegingen.

Een van de meest grondige studies over Kefir werd uitgevoerd door Edward R. Farnworth van Food Research en Development Centre, Quebec, Canada.
Hieronder is een deel van de conclusie van Edward R. Fanworth:

"Veel probiotische producten die verschillende kleine aantallen bacteriën bevatten zijn geformuleerd. De microbiologische en chemische samenstelling van Kefir geeft aan dat het een veel complexer probiotica is door het grote aantal verschillende bacteriën en gist die er in gevonden zijn en zich daardoor onderscheidt van alle andere probiotische producten.
De productie van Kefir hangt af van de synergetische interactie van de microflora in de Kefir korrels. Tijdens de gisting produceren de gisten en bacteriën in Kefir korrels een verscheidenheid van ingrediënten die Kefir zijn unieke smaak en textuur geeft. Bovendien is er bewijs gevonden dat Kefir consumptie niet alleen invloed heeft op de spijsvertering, maar ook van invloed is op metabolisme en het immuunsysteem functie bij de mens".Zoals u ziet is Kefir wetenschappelijk bewezen de ultieme probiotica voor de gezondheid van mens en dier.
Het heet niet voor niets "het drankje van de honderd jarigen"!Met de uitspraken op deze website over de probiotica producten van eerder genoemde merken, wordt niet beweerd dat deze producten niet goed zijn, ze worden enkel op deze website gebruikt als vergelijkingsmateriaal met Kefir daar deze merken het meest bekendst staan in de volksmond als probiotica product.